Långfredag

Hallå! Här kommer ett långt inlägg om dagen som kanske är helt ointressant, men ibland behöver jag bara skriva lite längre än vanligt. Tvingar ingen att läsa! 

Idag vaknade jag rätt tidigt igen för Kiwi bestämde sig för att försöka gräva under sitt hus och det lät en hel del kan jag säga.. Somnade om men så väckte hon mig igen så då fick hon lite nytt hö och några pellets i sin skål så hon hade något att göra. Då fick jag tillslut min sovmorgon jag ville ha 😉

Aqua fick sin första spruta med metacam idag också. Det var inte så farligt tyckte hon så det ska nog gå lätt i två dagar till.

Vid 3 åkte jag till stallet med Anna. Livan var på lite divhumör idag och började gå över mig när vi ska in på stallgången igen.. Vi har haft det problemet förr men då har det varit värre. Idag fick jag påminna henne om att det inte är okej, så jag började bara skaka grimskaftet tills hon gav mig plats och backade. Efter det så gick vi in och ut ur stallet där jag kontrollerade vartenda steg. Tog hon ett steg för mycket fick hon backa. Efter det stod hon som en ängel på stallgången 😉

Det var några hundar som hördes från en bit bort som jag tror fick henne att reagera. Hon flyttade kroppen och ”trängde” in mig lite på sidan så hon kunde kolla bakåt men jag flyttade bara tillbaka henne så var det lugnt sen. Tills en liten stund senare då hon helt plötsligt kastar sig bakåt och fortsätter backa tills grimman går sönder och båda repen flyger åt varsitt håll.. Hon vände sig sedan bara om och stod kvar i stallet och tittade ut. Första gången hon sliter sig men allt gick bra. Grimman dog så hon fick ta en av sina andra.

Efter rycket stod hon helt avslappnat på gången tills vi var klara med hästarna. Vi gick sedan ut och drog iväg på en uteritt.

Hon var lite tittig och hoppade till för en del saker när vi skrittade och travade precis i början men när vi kom in i skogen slappnade hon av lite mer. Hon skötte sig fint där och vi tog en liten galopp i en liten backe också och det gjorde hon så lugnt och fint. Vi travade vidare tills vi kom dit vi brukar vända. På tillbakavägen var hon väldigt pigg men hon skötte sig ändå. Vi tog lite trav igen och sedan galopp i vår ”galoppbacke”. Det var väääldigt kul tyckte hon och så fort jag lättade lite så gick det ännu snabbare. Men jag får aldrig känslan av att jag förlorar kontroll och så fort vi var uppe för backen så saktar hon av. Hon var väldigt pigg när vi travade en sista gång sen!

När vi kom tillbaka stod det en barnvagn precis bredvid transporten vid stallet och den började hon titta på redan när vi red över den lilla bron som är precis innan. När vi kom över bron så dog hon nästan över hur läskig den där barnvagnen var och så stod det en grupp med människor vid stallet också så hon kastade sig åt sidan och började backa. Jag höll mig lugn och när hon stannade så hoppade jag av och då var det inte så farligt längre. Människorna fick hälsa på hästarna och Livan var så snäll så, även i stallet efteråt.

Idag red jag på ett indanhackamore från playlovelearn.se. Jag brukar annars rida med ett sidepull därifrån men ville testa hacket. Hon lyssnade väldigt bra på det och jag gillade det också eftersom jag inte gillar att ha kort och sträckt tygel hela tiden, vilket man inte heller ska ha med detta. 🙂

12910736_924147197704205_1201428149_n12914700_924147134370878_1358293441_o12894386_924147164370875_716785130_o 12896399_924147127704212_1178835119_o

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>