Tittig diva

Det blev en ganska lång kväll i stallet idag. Cyklade dit med Anna vid halv 6 och cyklade hem vid halv 9.

När vi kom dit var det några barn med deras föräldrar på stallplanen som höll på i ett förråd bredvid stallet. Barnen ville hemskt gärna hjälpa till när jag och Anna borstade hästarna vid stocken. Det var lite läskigt när de var överallt och Livan kunde få för sig att sura på Lillen bredvid och kanske lyfta ett bakben.. Hon surade till en gång och nafsade i luften när ett barn stod precis framför men det var det värsta som hände som tur var. Barnen var lite för ”på” ibland och föräldrarna sa inte alltid till heller. Men men, divan stod ut rätt bra ändå. 😉

När vi sedan red ut var hon väldigt tittig men det gick rätt okej ändå. Det blev lite bättre i skogen och i galoppbacken skötte hon sig verkligen toppenfint och lyssnade direkt när jag bad henne sakta ner lite och sedan sakta av trots att jag red på det milda sidepullet som igår. Duktig! Det var lite efter avsaktningen som hon fortsatte i långa travsteg i en nedförsbacke så då gjorde jag bara en liten volt.

Vid sista traven gick hon verkligen riktigt fint och avslappnat och jag hade inte en tanke på att hon skulle hoppa till över något. Men det skulle hon ju göra förstås, när jag var så oförberedd.. Hon kastar sig åt sidan och tvärstannar så jag flyger i diket. Händerna och ryggen tog den värsta smällen kändes det som, men det var bara att hoppa upp igen. Resten av vägen så var hon bara lite lagom tittig, inga hopp åt sidan alltså. 😉

När jag släpper ut henne i hagen har jag ”lärt” henne att när jag släpper henne så går hon in själv för att sedan vända om och vänta på att jag ska ta av henne grimman och grimskaftet (som ligger över halsen). Idag var hon dock alldeles för kär i Gangster så hon traskade i stället rakt in och ställde sig så nära honom hon bara kunde.. Vårkänslor haha!

Jag skrev ju för ett tag sen att jag skulle försöka ta med mig kameran till stallet, vilket jag gjorde! Jag har bara glömt att slänga upp bilderna här. Fixar ett tidsinställt till imorgon med några av dem, men här är en i alla fall. Och ja, bilden togs för 3 dagar sen och inte i höstas även om det ser ut så. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>