Ännu piggare diva

Igår fick det bli en liten uteritt och sedan lite avslut på banan

Jag red ut och red fram och tillbaka på raksträckan i skogen vilket gick sådär eftersom hon blir så sjukt pigg och stark så fort man vänder runt och ska rida tillbaka. Hon taktar och det är jättesvårt att hindra henne från att dra iväg för snabbt i traven. Att göra halt är nästan omöjlig.. Visst, hon sticker inte, men det är så jobbigt att sitta och hålla in henne hela tiden.

Galoppen gick väldigt fint nära vi galopperade bortåt men när vi vände så drog hon iväg lite. Anna och Lillen var med och promenerade och höll oss sällskap, men hon började stressa upp sig av att hon såg honom framför sig. När de sedan stod bakom en buske och hon inte såg dem längre började hon gnägga och hålla på också. Gjorde ingen grej utav det, utan vi taktade iväg mot Anna och Lillen för att ”hämta” med dem hem, haha!

Vi avslutade lite på banan där hon verkligen tappade framåtbjudningen på en gång. Fick peppa henne väldigt mycket och galoppen gick verkligen bra. I början orkade hon inte riktigt och saktade av så fort det blev jobbigt, men då gjorde jag en ny fattning på en gång och hade som enda krav att hon skulle hålla galoppen. När hon rullade på som jag ville släppte jag ut tyglarna så hon fick sträcka ut halsen och hitta balansen själv, vilket gick precis lika bra. Klappade på henne och lät henne rulla på ett tag innan vi travade av, även det på lång tygel och sedan skrittade av.

Idag ska jag försöka hoppa lite, förhoppningsvis i halsring! Nu på sommaren blir hon lite trött och orkar inte leka galen hopphäst längre, så nu passar jag på, haha! Kanske har tränset på också så vi kan träna på halter innan vi börjar hoppa. Lite godis kan vara bra att ha med också. 😉

liviiii

Foto: Tilda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>