Bakslag

Och så tar vi ett par steg tillbaka, återigen..

Kände på mig att vi skulle glida isär snart igen, speciellt efter transportträningen igår. Jag gick in och satte mig på en sten i hagen utan att ropa på Livan som jag brukar, men hon kom inte ens fram överhuvudtaget när hon sett mig. Flyttade mig ett par gånger och myste lite med Gangster som kom och kollade läget. Efter ett bra tag kom Livan fram och kliade sig på stenen jag satt på och lite på mig, men gick sedan iväg igen.

När hon kom fram andra gången stannade hon till så då satte jag på henne grimman och så gick vi ut. Fotade henne en liten stund vid bron men hon blev väldigt irriterad på alla flugor och myggor så det gick sådär. Sen gick vi ner till vattnet där hon gick plaska lite och sen hade jag tänkt att vi bara skulle stå där en stund och bara vara. Men det är något hon har extremt svårt för. Hon ska antingen desperat trycka i sig gräs, sticka hem till stallet (och äta gräs där) eller blir rädd för typ ingenting och gå runt runt runt.

Vi kan inte ens gå ifrån stallet nu igen utan att hon fryser fast i marken flera gånger och totalt ignorerar trycket från repgrimman, trots att vi tränat en del på tryck och eftergift. Det är så jobbigt att inte ens bara kunna vara utan att hon ska protestera.

Vi hade åtminstone lite kul uppe vid sommarhagen där det låg några nedfällda träd över stigen. Jag sprang och hoppade över ett och hon hoppade bredvid mig. Vi höll på en stund och sen fick hon komma ut igen.

Det här känns verkligen jättetråkigt. Speciellt när man inte har något ridsug heller och hellre gör grejer från marken. Men det känns inte som att jag kan cykla ut till stallet varje dag för att ta ut henne och låta henne äta gräs liksom. Något annat måste hon väl kunna gå med på?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>