Bara hon och jag

Både igår och idag var jag ensam i stallet, så det var bara Olivia och jag som själva fick hitta på något.

Igår var vi ute för en promenad där verkligen inget gick bra alls så det drar vi ett streck över. Men idag bestämde jag mig i alla fall för att trotsa värmen och ge mig ut på en uteritt utan sällskap.

Livan reagerade direkt när jag ropade på henne men stod kvar och tittade en liten stund. Kliade lite på Lillen som var social och kom fram och då minsann blev divan avundsjuk och skyndade sig fram. 😉

Hon var nog lite seg av värmen för hon gick raka vägen in i stallet och stannade direkt när jag bad om det utan att krångla det minsta.

Vi gav oss iväg och hon traskade iväg så fint, fast när vi kom till bron blev hon lite osäker och stannade när vi kommit en bit över den och började backa. Gissar på att det är min osäkerhet som smittar av sig eftersom jag inte heller gillar bron eftersom hon blivit rädd och stuckit på den förut. Hon slutade backa och jag hoppade av och så gick vi över bredvid varandra istället. Hoppade upp sen igen och så fortsatte vi utan problem. Travade på raksträckan och saktade av när vi skulle över vägen.

När vi svängt in i skogen så kände jag direkt hur hon blev mycket gladare och hon verkade tycka det var kul att vara ute. Hon gick på så fint så jag bad om lite trav nästan direkt trots att vi var på den lite smala stigen med rötter. Hon svävade verkligen fram med öronen spetsade och var så glad! Sedan fick hon skritta i klätterbacken och så tog vi en liten galopp sista biten upp vilket gick super.

Skrittade sedan en bit till där det var mycket lösa stenar och nedförsbackar men när vi kom till en liten backe så fick hon trava och så tog vi en sista galopp. Hon drog på och tyckte det var härligt att få springa, men lyssnade ändå jättefint när jag bad henne sakta av. Massor av beröm och så fick hon skritta resten av biten hem.

I stallet efteråt var hon precis lika duktig och avslappnad, så skönt! Hon fick en dusch med vattenslangen efteråt vilket hon uppskattade.

Vid eftermiddagsfodringen stod alla tre hästarna vid samma hög och delade på höet vilket är väldigt ovanligt. Sötnosar! <3

Gjorde dem sällskap tillsammans med en kanelbulle innan jag drog hemåt igen för att släppa ut kaninerna som hann vara ute ett par timmar. Gjorde även klart en uppgift i etnicitet som jag ska ”redovisa” imorgon. Sedan är det bara två grejer kvar! Och imorgon är det en vecka kvar till sommarlov! Jag längtar något otroligt!

Alltså ser ni manen? Nu har den sparats ut under ett år och nu är den ungefär som jag vill ha den! Fortfarande lite ojämn längst bak där det skavts av, troligtvis från hennes gamla vintertäcke med hals som hon hade på ridskolan. Men det börjar likna något nu. 🙂

finlivisbulle och lillencute

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>