Trötta hästar

Igår släppte vi hästarna i en annan hage där gräset behövs betas ner. Planen är att de ska gå där fram till på söndag och sedan ska de släppas ihop med de två andra hästarna som annars bara de går tillsammans.

Hästarna var väldigt nöjda över allt gräs, haha! Fast stackarna Livan och Lillen fick avbryta sitt mini-sommarbete och jobba lite idag. Eftersom de båda vilat ett par dagar så longerade jag och Anna en kort stund på banan. Livan var inte tittig alls och var istället väldigt lat. När hon gått lite kort i alla gångarter i båda varven fick hon stå i stallet och bli borstad av tjejen som brukar komma och rida henne. Tjejerna skulle rida Livis och Lillen så hästarna fick gå ut till banan ännu en gång.

Det såg jättefint ut och båda kämpade på bra. Livan orkade inte riktigt hålla galoppen lika bra då hon var lite trött, men det blev ändå bättre mot slutet. I traven kom hon igång jättefint och lyfte bakbenen ordentligt istället för att typ släpa dem som hon gjorde i början.

Efteråt stod det två trötta hästar i stallet. Livan orkade knappt lyfta på hovarna när de skulle kratsas! Hon gick typ som en zombie upp till hagen och var tvungen att stanna och vila på vägen dit. Det är liksom precis vid stallet. Och ridpasset var inte ens sååå jobbigt, lite kravlös ridning i alla gångarter där hon fick gå precis som hon ville. Tror lillhästen hade ställt in sig på semester! 😉

Imorgon blir det i alla fall uteritt med Anna! Vi ska nog bara skritta och planen är att vi ska upptäcka lite nya vägar om allt nu går som det ska. Jag ska försöka baka något imorgon också som vi kan ta med oss och fika med. Det låter ju mysigt liksom, men med våra bushästar och våran grymma förmåga att tappa bort oss vet man aldrig hur saker kan sluta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>