Sommarlov igen!

Då var det färdigjobbat och nu har jag fram till den 24 att njuta av vad som är kvar utav sommarlovet

Det var verkligen jättetråkigt att säga hejdå, både till personal och patienter. Vi sommarpraktikanter var verkligen uppskattade och det är alltid härligt att få beröm. Men nu är det över. Inget mer hissåkande, inga mer vita kläder och inga mer ”Godmorgon!” till alla man möter på avdelningen varje dag.

Det ska dock bli skönt att kunna ge kaninerna den tid ute i hagarna de missat under tiden jag jobbat. Visst har de fått komma ut, men inte så länge både de och jag velat. Och Livis kommer också få mer tid även om jag hunnit ut till stallet utan problem när jag jobbat. Nu slipper jag vara trött när jag kommer ut till henne åtminstone.

De senaste dagarna när jag var för trött för att rida har det fått bli longering och löshoppning. Och gissa vad? Energin hos min lilla häst börjar komma tillbaka! Longeringen i onsdags gick verkligen över förväntan. Hon var superfin i traven och sänkte ner huvudet och tog verkligen ut stegen. Galoppen var fin den med och hon tog mina röstkommandon superbra. Höll inte på länge alls, 10 minuter en kvart kanske. Alldeles lagom!

Igår blev det löshoppning. Började longera en snabbis i alla gångarter, eller bara skritt och trav, minns inte riktigt. Knäppte sedan loss linan och så körde vi igång. Hade ställt upp ett kryss på ena långsidan och hon var faktiskt riktigt taggad! När jag bad om trav lyssnade hon direkt och när hon kom mot hindret behövde jag inte ens be om galopp, utan hon for iväg direkt. Körde på lite sådär några gånger men sedan kände jag hur det började bli tråkigt. Så då började vi springa ikapp istället, och jag gjorde tvära svängar för att komma framför henne. Det tyckte hon var väääldigt kul och galen-Livis vaknade till och bjöd på en hel del bockningar och bus. Så himla roligt att se henne så glad!

Idag fick det bara bli lite fredagsmys i stallet. Borstade av henne ordentligt i stallet och sedan kliade jag lite på henne också. Lite uppskattat var det faktiskt även om hon oftast inte riktigt ville visa det. 😉 Innan jag släppte ut henne igen satte jag mig på bänken i stallet med hennes huvud i knät och skämde bort henne med lite godis. Så mysigt så. ♥

Nu ska jag gå och lägga mig så att jag verkligen utnyttjar min ”sovmorgon”. Ska upp vid halv 8 för att göra mig och kaninerna i ordning inför tävling! Det är ju åtminstone bättre att gå upp vid halv 8 än vid 6 så jag är rätt nöjd, haha!

14002489_1013761685409422_799755346_o

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>