Bästa divan

Nu börjar hösten närma sig och min lugna sega sommar-Livis börjar visa sig i sin andra form. Men än så länge är det rätt okej, haha!

Idag red jag ut med Anna, och för att slippa tvinga Livan att gå först efter att ha gått sist halva rundan så gick vi först redan från början. Det hade divan inget emot och när hon väl går först så är hon inte det minsta seg. Hon var inte överdrivet tittig heller och var bara spänd korta stunder. När det kom barnvagnar (aka hennes största rädsla hahah) eller stora hundar som hon gnäggade åt..

I traven var hon väldigt fin i början, men när vi travade en bit precis innan vi skulle galoppera på galoppsträckan så blev hon lite väl pigg och lyssnade dåligt, så då fick hon chilla ner lite innan hon fick springa. Och oj vad det var kul att galoppera! Hon öste på som vanligt och jag stod upp i lättsits och hoppades på att hon inte skulle kasta sig åt sidan för något, haha! Men det gick så fint. Det var bara en människa som hon fick syn på lite längre fram som var konstig. Vi vände och galopperade tillbaka också och hon höll igång superfint och öronen var spetsade. En kort hämta-andan-paus och sedan tog vi galopp tillbaka. Denna gång fattade vi båda från skritt och det var ännu roligare tyckte Livis. Hon gillar verkligen när det går från 0 till 100, galning!

Efter galoppen skrittade vi genom den lilla skogsbiten och hästarna verkade riktigt nöjda. Livis hoppade till för någon grej men annars gick hon på med långa kliv och hade bråttom hem till sina grabbar. Jag satt av när vi kom ut på vägen och sedan gick jag bredvid resten av biten hem. Hon var lite jobbig från marken men det blev bättre mot slutet.

När vi kom tillbaka till stallet gick hon snabbt mot dörren och gnäggade till Gangster och Shajim som stod där inne, sötnos! Alla 4 går i samma hage nu så hon har nog blivit lite så att hon vill ha koll på hela flocken. När hon och Lillen kom ut i hagen gick hon och letade efter de andra, men kom tillbaka till grinden när hon insåg att de inte var där. Sedan gnäggade hon igen, och den här gången fick hon ett svar av grabbarna i stallet. De är ju för söta. Hon blev i alla fall nöjd när hon fick sitt kvällshö så jag tror hon klarar sig ”ensam” med Lillen tills imorgon! 😉

Livan på ängen för någon vecka sedan, tillsammans med en av tjejerna som brukar komma och rida. Tofsen i pannluggen är ju för söt hahah!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>