Delade åsikter om hösten

Alltså jag älskar verkligen hösten! Alla fina färger, mysiga kvällar med doftljus och inte minst halloween!

Men, min lilla häst verkar inte riktigt gilla hösten, för då blir hon sådär jobbig igen. Idag skulle jag inte göra mer än att rida ett lugnt litet pass på banan och jag var till och med taggad. Men, hann knappt sitta upp innan jag kände att nu var visst den där ena långsidan full med spöken och monster igen..

Hon vägrade gå ut ordentligt på spåret på ena sidan och hörnen där var hur hemska som helst. Släppte jag tygeln helt så genade hon direkt och jag var tvungen att tvinga henne att gå på den sidan. Travade några gånger på andra långsidan och gjorde lite öppnor och slutor i skritt. Sedan fick det räcka. Skrittade av och lät henne bestämma själv vart vi skulle gå. Hennes val blev en liten volt på den o-läskiga sidan av banan. Runt och runt gick hon och var supernöjd.

Så himla tråkigt. Får verkligen inte ut något som helst av ridningen när hon är så sjukt spänd och kastar sig för allt och ingenting. Kan låta henne stå och glo på det läskiga i en halvtimme för att sedan fortsätta och hon blir lika spänd nästa gång hon går förbi ändå. Hoppas lite på att det var för att det började bli mörkt, men jag tror egentligen att det är lite jobbigare än så.

Det är nämligen så att det i princip bara är mig hon gör såhär med. I torsdags var det en ”nybörjare” som red henne samtidigt som det blåste storm och hon var hur cool som helst. Gick ut i alla hörn, gjorde precis vad tjejen bad henne om. Allt. Visst blev hon lite rädd när ett stort träd knäcktes av och stormen blev kaos, men det var ju förståeligt. Men innan liksom, inga som helst problem. Jag antar att det sitter i mig, men jag förstår ju inte vad jag gör för fel och det är frustrerande.

Imorgon ska Anna iväg till Stockholm så jag blir ensam i stallet tillsammans med våra två ”medryttare” (inte samma som red i torsdags). Får se vart de vill rida någonstans och jag hoppas att Livan är som hon brukar vara med andra. Är så tacksam för att jag får hjälp när min motivation till ridningen har världens berg- och dalbana.

Knäppte lite nya bilder på henne igår i alla fall, lägger upp fler lite senare. Hon är ju bra fin ändå. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>