Måndag

Idag har jag känt mig riktigt seg och skoldagen var minst lika seg den också. Även fast vi inte gjorde något jättejobbigt.

Anna var snäll och tog Olivia åt mig idag så nu har jag fått vila lite och förhoppningsvis blivit lite piggare.

I lördags skulle ju tjejerna kommit ut och ridit men så blev det inte. Så det slutade med att jag och Anna red ut en runda i stället. I början kändes det lite hopplöst. Trots att hon bara någon dag innan hade gått precis samma runda, när det var mycket mörkare fast med en av tjejerna på ryggen utan problem. Hon fick till och med gå sist och då brukar det aldrig vara några problem, men ändå så hoppade hon till för ingenting hela tiden. Jag blev bara irriterad och ledsen eftersom allt jag ville var en mysig liten runda eftersom jag var sjuk.

Till sist visade det sig att det inte var några problem så länge hon fick maaassor av saker att göra. Lite jobbigt för mig, men det funkade. Skänkelvikningar fram och tillbaka, böja halsen åt höger och vänster, öppnor, slutor, halvhalter, halter.. Tillslut behövde jag bara använda min kroppsvikt för att få henne att flytta så det kändes bra att det ändå gav något. I traven var hon ganska lugn och fortsatte lyssna, men i galoppen fick hon inte riktigt plats bakom hästen framför så då blev hon sur och bara rusade iväg, fast jag vet ju att hon kan galoppera i alldeles lagom takt och få plats utan problem, bara hon låter mig säga mitt om tempot. Men men, gjorde halt och galopperade ikapp lite senare bara för att få en bättre känsla. Sedan gjorde vi massor av halter på vägen hem. Det där med att stå kvar när man får lång tygel är ju såååå svårt!

Imorgon kommer förhoppningsvis tjejerna i alla fall. Om det inte blir för mörkt drar vi nog iväg mot ängen.

Såhär kanske hon får se ut nästan gång vi rider ut, haha! Då kan hon inte se allt det läskiga. Fast det kanske bara gör det värre… 

livadiva

One thought on “Måndag

  1. Vilken sötmössa 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>