23/11-16

Jag är tillbaka ännu en gång och målet är att stanna året ut!

Har gjort en liten deal för att min kompis ska följa med på kaninhoppningsklubbens föreningsfest så nu är jag tvungen att blogga varenda dag året ut. Får se hur det går, har ju inte bloggat på typ en månad nu.

Vad har hänt det senaste då?

För en vecka sen ungefär skruvade jag i broddar på Livan för första gången. Det gick mycket lättare än vad jag hade förväntat mig även om hon blev lite otålig mot slutet. En av broddarna hade dock trillat ur igår så jag skruvade i en ny samtidigt som jag drog åt de andra ordentligt. Nu borde de sitta kvar, haha!

I måndags hade jag och divan en bra dag. Jag hade planerat att skritta henne lite för hand på banan bara men det dröjde inte länge förrän jag knäppte av grimskaftet och började leka lite istället. Hon var på toppenhumör och tyckte det var superkul när jag först gick sakta med henne bredvid mig för att sedan tvärvända och kuta åt andra hållet. Inte ofta hon galopperar frivilligt löst. Hon måste verkligen vara på rätt humör, vilket hon var i måndags. Vi hade i alla fall jättekul!

Igår (tisdag) skrittade jag henne en stund på banan. Det blev mer skritt än sist jag försökte (någon gång förra veckan) när hon tyckte ena långsidan var jättehemsk. Den här gången hade vi Anna med oss som gick med Lillen framför och då gick det bra. Lite läskigt var det ibland men hon gjorde inte så mycket mer än att spänna sig. Antagligen för att jag själv spänner mig omedvetet. Jag travade en långsida (typ en kortsida på en normalstor ridbana haha) också för att se om hon bjöd på framåt vilket hon gjorde. Lite missnöjd när hon fick sakta av sen bara. Hon är i alla fall riktigt fin trots en del vila. Väldigt mjuk och hon böjer halsen lätt åt båda hållen om hon ber henne. Annars brukar hon bli lite stel när hon fått vila, speciellt på hösten/vintern.

Beroende på när jag kommer ut till stallet idag så blir det antingen att rida ut en runda med mest skritt och lite trav, eller så är vi på banan igen om det blivit mörkt. Livan har vilat ganska länge nu så det känns bäst att köra igång lite försiktigt igen, även om hon inte gillar den idén. 😉

liviiii

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>