Äventyrlig uteritt

Uteritt blev det idag, även om det var en något annorlunda sådan!

Mötte upp tjejerna i stallet vid halv 12 och när vi fixat i stallet och sedan gjort i ordning hästarna gav vi oss ut en sväng.

Grusvägarna som var i början som igår såg helt okej ut var idag isiga igen. Lillen (inga skor bak) och Gangster (barfota) fick det lite jobbigt. Vi bestämde oss för att gena över åkern. Det var lite buckligt och ojämnt men det gick bra ändå. Vi fortsatte öven en äng så långt den räckte och Livis var pigg och glad. Hon klev på med långa steg rakt fram och ville gå först, vilket hon fick och skötte det toppen! Sedan gick vi ut på vägen i alla fall och när vi kom fram till grusvägarna mot galoppsträckan gick det att rida utan problem.

Livis fick fortsätta gå först vilket hon skötte super, även när vi travade. Vi travade och galopperade lite på galoppsträckan också och jag försökte hålla farten nere en aning för att slippa sticka iväg så långt före dem bakom, vilket divan inte gillade, men hon lyssnade i alla fall. Istället för att rida en bit genom skogen vände vi och red samma väg tillbaka då skogsdelen var så isig. På vägen tillbaka gjorde vi massvis med halter för Livis var väääldigt sugen på att springa mer. När hon sedan fick gå först igen och gjort ett par halter så lugnade hon ner sig.

Efter att tjejerna galopperat lite på ängen (jag och Livis stod och chillade för vi är lata) så fortsatte vi hemåt. Vi hoppade av hästarna och skrittade av dem för hand, vilket var ganska bra för sedan blev det kaos. Vi mötte en kvinna med två hundar, inga problem direkt men när vi skulle passera henne och fortsätta in på vår väg hoppar hundarna mot oss och börjar skälla, samtidigt som kvinnan skriker på dem. Livis hoppar till och de andra två blir rädda och sliter sig och drar iväg.

Livis blev så klart helt galet stressad och att hålla tillbaka 500 kg är inte det lättaste. På något sätt gick det och när vi snubblat runt och jag gjort allt vad jag kan för att lugna ner henne åtminstone typ 1% så gick vi upp mot tjejerna som sprungit efter Lillen och Gangster. Tack och lov hade grabbarna stannat och inte sprungit rakt över vägen. De hade vänt och stått och väntat på oss. Livis fortsatte vara stressad ett tag men när vi gått en stund lugnade hon ner sig. Vi genade över ängen och åkern igen och när vi kom hem hade vi tre trötta hästar och ryttare i stallet. Nu får vi nog vänta med uteritter tills isen smält ordentligt och när vi inte har hästar fulla med överskottsenergi, haha!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>