Trött men glad

Det blev inte mycket till vila denna helg!

Igår gick jag upp vid halv 10 och en timme senare stod jag på vinden i stallet och stackade upp hö. Armarna blir lite sega efter 200 balar. Som tur var så var jag inte ensam där uppe utan vi var tre stycken. Åtminstone med dem 100 första, sen var vi två så då blev det lite jobbigare. Men det gick bra och nu har vi hö fram till maj någon gång! Massor av guldstjärnor till min grymma pappa också som stod i hökärran och kastade upp balarna med en grep. Utan honom hade det inte gått. 

Idag klev jag upp samma tid som igår men denna gång efter lite bättre sömn. Mötte tjejerna i stallet och när vi alla fixat åt Livis och Gangster drog iväg på en uteritt. Denna gång red vi över ängen och sen rundan genom skogen, mest för att slippa träffa så många. Hästarna var pigga och glada och Livis ville själv gå först vilket hon gjorde superfint. Vi travade där det inte var isigt och så tog vi bara en kort liten galopp upp för en backe. Livan blev lite stressad i galoppen och började kika på saker, men det gick rätt okej ändå. Saktade av och hon lugnade ner sig snabbt.

Sedan blev det lite väl isigt så tjejerna hoppade av Lillen och Gangster så de kunde gå med dem på sidan. Vi funderade lite på om vi skulle vända eller fortsätta och det slutade med att vi fortsatte, men då fick Bella hoppa upp på Livis så hon kunde fortsätta rida. Själv promenerade jag en bit med Gangster tills vi kom fram till stället man kunde svänga för att sedan komma ut på ängen som vi brukar gena över. Då hoppade även jag upp på en Gangster som inte alls tyckte att vi skulle stå stilla. Det var första gången jag red med bett sen typ sommaren 2015 också så det kändes lite konstigt, men det gick fint.

När vi alla satt på hästarna fortsatte vi på den lilla stigen och när vi kom ut på ängen blev Livan och Gangster väldigt pigga och glada. Antingen så skulle dem skritta super-snabbt eller smyga iväg i trav, vilket Livan gjorde ett flertal gånger, haha! Gangster gjorde sina små skutt då och då också, bus! Vi överlevde äventyret och hästarna verkade nöjda och glada när de fick komma ut i hagen igen.

Som om det inte räckte med att jag red idag så drog jag ut och sprang en sväng med Tilda runt 4. Vi gick en bit till ett bra ställe att springa på och sen sprang vi 1 km. Låter inte mycket alls men när jag blir trött av att gå upp för en trappa var det mer än tillräckligt, hahah.. Det var inte allt för hemskt i alla fall och Up All Night i öronen gjorde det lite lättare. 

Nu sitter jag och ska försöka skriva lite på en uppgift som ska vara klar på tisdag som jag självklart inte har börjat med. Har i alla fall hunnit duscha och äta kvällsmat så det är ju något. Har jätteont i ryggen också vilket jag fick sist jag red med. Det är bara på högersidan så det beror nog på min sits. Det är ju vanligt att man viker sig och sitter snett åt något håll så det är nog något sådant det beror på. Sen har min kära huvudvärk hälsat på också så det blir nog att gå och lägga sig rätt tidigt i kväll. Kan nog behövas om jag ska orka med en måndag imorgon.

uteritt 1 uteritt 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>