Not-so-lazy sunday

Min sovmorgon blev ju förstörd genom att jag vaknade av mig själv klockan 9 och efter det kunde jag inte somna om.

Jag låg kvar i sängen till typ 10, halv 11 eller så innan jag gav upp. Vid halv 1 åkte jag ut till stallet och fixade allt åt Livis innan tjejerna kom ut och vi tog in hästarna.

Först ville Livis inte ens gå in i stallet och när hon väl stod på gången var hon hur stressad som helst. Stod inte stilla en sekund och bajsade typ 4-5 gånger. Då fick hon stå ute vid stocken istället. Där var hon så nöjd, men när jag lämnade henne i en halv minut ungefär så var hon minsann inte kvar när jag kom tillbaka.. Hon travade så nöjt tillbaka in i hagen för att bara stå och stirra rakt ut över ingenting. Det gjorde hon när jag hämtade in henne också så hon kanske inte hade stirrat klart liksom.

Hämtade in henne igen och sen höll jag i henne i grimskaftet istället medan jag sadlade och tränsade. Då gick det fint. När jag gick in för att ta på ridgrejer fick tjejerna hålla i henne och hon stod och sov nästan medan de klappade på henne. Hon är så himla konstig ibland.

Trots lite kaos i början så kom iväg till sist och hela ridturen gick sååå bra! Hästarna var pigga och glada och skötte allt superfint. Vi red på den lilla skogstigen och när vi kom fram till vår vanliga runda så galopperade vi i den lilla backen där. Livis fick vara först för att få plats och hon tycker verkligen att det är så jäääkla kul att springa! Trava snabbt är också kul men det är i alla fall möjligt att trava sakta, men när det kommer till galoppen har man inte mycket att säga till om. Snabbt ska det gå, punkt slut. Men hon stannar alltid när man ber om det, så det gör inte så mycket även om det skulle vara skönt att galoppera på i lite lagom takt någon gång. 😉

Efter att vi galopperat några gånger upp för backen red vi tillbaka hem genom skogen. Trots att vi red hemåt fortsatte Livis lyssna super och drog inte iväg i världens snabbaste skritt. Hon gick på lång tygel lugnt och fint hela vägen hem! Hon fick stå ute vid stocken efteråt också och var så nöjd så.

Kom hem strax innan 4 och bara en kort stund efter så drog jag iväg med Tilda och sprang. Som planerat blev det 1,5 km idag vilket gick rätt bra! Efter typ hälften blev det dock jättejobbigt helt plötsligt och jag var så nära på att bara stanna och ge upp, men jag fortsatte och det gick ju bra sen.

Jag har duschat, ätit kvällsmat och nu sitter jag och kollar youtube. Helt okej avslut på en bra söndag!

bild 4bild 3bild 2  bild 1

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>