Mysig dag men dålig ridtur

Idag kom både höet och hovslagaren + att vi skulle plocka i ordning i sadelkammaren och rida. Så det blev en lång dag i stallet.

När vi stackat upp höet på vinden och hästarna fått nya skor/blivit verkade så drog jag och Anna iväg på en ridtur. Hon har inte ridit på evigheter så det var mysigt. Vädret var perfekt och till en början gick det okej. Men när jag försökte gå först vart hon otroligt spänd och tittig så vi fick hålla oss bakom där vi inte fick plats ordentligt vilket gjorde henne frustrerad och jobbig. Försökte vara först igen lite senare och travade lite för att galoppera i backen, men hon lyssnade inte för fem öre och sprang bara på. När hon travade på i ett lagom tempo så galopperade vi bara en kort bit för där vart hon ännu värre och bara drog på. Visst, hon brukar vara pigg men inte såhär. Sedan taktade hon typ halva vägen hem. Gjorde massor av halter och när hon inte stannade fick hon snurra på en mini-volt tills hon gjorde det.

Efter en dålig ridtur så var hon ändå mysig efteråt, vilket hon var innan med. Det är tur hon är söt liksom. Men men, kommer få stå ut med en övertaggad häst ett nu ett tag när vi håller på att komma igång. Sen är hon extra känslig nu när hon fäller också så det är inte lätt inte.

söto

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>